15 juli 2021 

Bloeddruk verlagen? Hypnose!

167 over 115. Ik viel bijna van mijn stoel van geschokte verbazing en ongeloof. Mijn bloeddruk was altijd perfect geweest, behalve tijdens de laatste maand van mijn tweede zwangerschap. En de dag nadat ik Myrthe had uitgepoept, was hij weer op peil.

 

Dus deze (onverwachte) meting tijdens een vitaliteitstraining moest wel een foutje zijn, toch? De torenhoge bovendruk was nog wel verklaarbaar. Ik had net het halve land door gereden, in een file gestaan en er waren afsluitingen waarvan Google Maps niet op de hoogte was. Met als resultaat dat ik maar liefst 3 minuten te laat was. En iedereen die mij ook maar een beetje kent, weet dat ik niet doe aan te laat komen. Maar dat is een verhaal voor een andere keer.

 

Uiteraard heb ik meteen de huisarts gebeld om een afspraak te maken. Daar bleek mijn bloeddruk inderdaad de pan uit gerezen te zijn. Dit was voor mij een wake-up call. Tijd om in actie te komen.

 

Dieet 397 begonnen. Dat zelfs bleek te werken, in tegenstelling tot de voorgaande 396. Hier ga ik zeker mee door, want ik ben al een aantal kilo kwijt.

 

Maar, veel belangrijker, ik heb een MP3 ingesproken voor mezelf. Een hypnose-sessie specifiek op het verlagen van mijn bloeddruk. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen! De dokters­assistente en de stagiaire die haar vandaag vergezelde, waren verbaasd over het ongelofelijke resultaat. 137 over 91. Beter dan ik had durven hopen. Veel beter dan zij hadden verwacht.

 

Voor de zoveelste keer stond ik verbaasd over de effecten van hypnose. Je zou denken dat ik er onderhand wel aan gewend zou zijn. Niet dus. Ik  blijf me telkens weer verwonderen.

 

Die vitaliteitstraining stelde verder trouwens weinig voor. Zou ik achteraf gezien niet het halve land voor hebben doorkruist. Maar die bloeddrukmeting, die wake-up call, maakte het tot één van de dagen waar ik intens dankbaar van ben.

Reactie plaatsen

Hier wil ik meer van lezen!

Schrijf je nu in en je ontvangt wekelijks mijn nieuwste inzichten per mail. 
arrow_drop_up arrow_drop_down