arrow_drop_up arrow_drop_down
Echte liefde
11 maart 2021 

Echte liefde

Laatst schreef ik over een lieve gekke collega die erop stond mij geld te geven zodat ik eten kon laten bezorgen en nog even mijn hoognodige rust kon nemen tussen cliƫnten door. Vandaag luncht ze bij mij, vegetarisch en glutenvrij. Nu wil het toeval dat twee dagen voordat ik deze afspraak maakte van mijn tante een kookboek geleend had met veel gerechten die aan deze eisen voldoen. Dus verkondigde ik heel enthousiast dat ik daar iets uit zou maken voor haar.

 

Gisteravond aan tafel, voor mijn gevoel half bewusteloos van de hoofdpijn na een dag werken terwijl ik nog altijd niet over de nasleep van die stomme vaccinatie heen ben, mompelde ik half dat ik nog iets voor die lunch moest regelen. Dat ik het beloofd had. Dat het me niet eens gelukt was me er met een Jantje van Leiden af te maken omdat ik geen glutenvrije wraps kon vinden bij de Plus.

 

Twee uur later kwam ik even naar beneden. Omdat iedere cel in mijn lichaam smachtte naar een stukje chocolade. (85% puur, dus dat mag (en iedereen weet dat chocolade endorfines bevat die helpen tegen de hoofdpijn (en ik heb trouwens op facebook hele verhandelingen voorbij zien komen waaruit zonder enige twijfel blijkt dat chocolade groente is. En dus gezond. Op ieder moment van de dag ))).

 

Halverwege de trap rook ik al een etensgeur die niet overeenkwam met wat ik eerder die avond gekookt had. Nieuwsgierig liep ik de keuken in. Waar Martijn, mijn held, stond te koken. Veganistisch en glutenvrij. Voor de lunch van vandaag. Zodat ik niet vanochtend nog daarover moest stressen. Zeg nou zelf, dat is toch echte liefde?!?

 

En weet je wat ik me realiseerde? Dat ik me er niet schuldig over voelde.

Wel dankbaar uiteraard. Geliefd. Liefdevol. Maar niet alsof ik het niet verdiende. Niet alsof ik wel anderen mag helpen maar zelf geen hulp mag ontvangen. Op dat moment wist ik het zeker: ik laat het pleasen steeds verder en verder achter me.

 

Hoe zit dat met jou? Kun jij hulp van anderen accepteren? Of is dat nog een stap te ver? Laat het me weten!

Over de schrijver
Reactie plaatsen