Werken met het Hoger Bewustzijn
12 mei 2021 

Werken met het Hoger Bewustzijn

2,5 jaar geleden alweer bijna, dat ik begon met mijn praktijk voor hypnotherapie. Enerzijds lijkt het eergisteren, anderzijds voelt het alsof ik er al jaren en jaren mee bezig ben. Wat heb ik ontzettend veel geleerd! En zoveel mooie mensen mogen ontmoeten. Daar ben ik innig dankbaar voor.

Het laatste jaar ben ik me steeds meer bezig gaan houden met hypnose met behulp van het hoger bewustzijn in plaats van de directe hypnose waarbij je het onderbewuste vraagt om een bepaalde gewoonte of overtuiging te veranderen. Telkens weer ben sprakeloos wanneer ik mag ervaren hoe dit mijn cliënten helpt.

Toch is dit de eerste keer dat ik er iets over schrijf. Omdat ik het doodeng vind, daar veel mensen in mijn omgeving dit maar zweverige hocus pocus vinden. En dat mag. Dat is hun goed recht. Maar ik heb besloten dat dit mij niet langer tegen mag houden in het uitdragen van waar ik in geloof, wat mijn ervaringen zijn. Terwijl ik dit typ, krijg ik spontaan hartkloppingen…

Deze email, en alle nog te volgen uitingen, zetten mij in bepaald licht, plaatst mij bij een bepaalde groep mensen. Als geboren en getogen allemansvriend ben ik daar heel huiverig voor. Maar net zoals ik gestopt ben met pleasen, stop ik nu, op dit moment, met mijn mening over ‘het hele spirituele gebeuren’ voor me te houden.

Ik sta pas aan het beginpunt van mijn spirituele reis. Ik heb nog heel veel te leren, te begrijpen, mag me nog over duizenden dingen gaan verwonderen. En dit delen met anderen. Daarmee begin ik aanstaande zondag al. Tijdens de tweedaagse workshop Innerlijke Wellness die ik dan voor het eerst geef, samen met mijn collega Christophe Dierckx. Ik kijk er ontzettend naar uit!

Voor degenen die besluiten mij niet meer te volgen nu ik ‘niet meer met beide voeten op de grond sta’: bedankt voor alles en ik wens je het allerbeste.
Voor degenen die deze reis (deels) met mij willen maken: Let’s go!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down