arrow_drop_up arrow_drop_down
Kkkkoud? Nee hoor!
6 april 2021 

Kkkkoud? Nee hoor!

Geloof het of niet, maar deze foto publiceren vind ik (veeeeeeeel) moeilijker dan daadwerkelijk in dat ijsbad stappen. Tja, ik ben nog hard aan het werk met mijn negatieve overtuigingen en onzekerheden 😊.

Waarom stap je in godsnaam vrijwillig in een ijsbad?!? Die vraag heb ik een aantal keer gekregen sinds ik dit afgelopen maandag gedaan heb. Het vormde een onderdeel van een coaching die ik volg (ik zei toch dat ik hard werk aan mezelf!). De achterliggende gedachte is dat jij je realiseert dat je alles kunt. Er zijn maar twee beperkingen: je moet het bedenken, en je moet het ECHT willen. Maar dan kun je alles bereiken wat je wilt. Met de juiste voorbereiding en inzet.

Uiteraard zijn we niet zomaar spontaan in dat bad vol ijsklontjes gaan zitten. We hebben er de hele dag naartoe gewerkt. Niet met de Wim Hof methode, maar met onder andere een Tao-meditatie en een klankschaal-heling. Met als uiteindelijke doel: zelfhypnose. Zo werd het niet genoemd, maar dat is wel wat het was. We hypnotiseerden onszelf om de kou niet te voelen. En dat werkte als een tierelier. We konden er geen genoeg van krijgen. Maar liefst vier keer ben ik opnieuw in het bad gestapt met de woorden ‘Ach, nog één keertje dan…’

Wat deze ervaring mij heeft gebracht, is dat ik nu iets heb om aan terug te denken op het moment dat ik aarzel om iets te doen. Om mijzelf eraan te herinneren dat ik alles kan, als ik het maar echt wil. Dus hoef ik me op zo’n moment alleen maar af te vragen ‘Wil ik dit wel echt?’ Is het antwoord ja, dan moet ik gewoon gaan met die banaan!

De volgende keer dat jij iets niet doet terwijl je het wel wilt, vraag je dan eens af wat de reden is dat je het niet doet. En visualiseer dat je het al gedaan hebt. Dat is namelijk een hele effectieve manier van zelfhypnose. Succes 😊!

Over de schrijver
Reactie plaatsen