31 mei 2021 

Kwetsbaarheid is ontzettend krachtig!

En toen barstte ik spontaan in tranen uit.
Nou ja, geen huilbui met een lopende neus, harde uithalen en dat soort dingen, maar het waren meer dan drie tranen en praten lukte me even niet meer. Op dat moment had ik er alles voor gegeven om de aarde zich te laten openen en mij te verzwelgen. Ik schaamde me dood! Het was de tweede dag van de eerste training ooit die ik gaf (samen met een gewaardeerde mentor/collega) en ik zat daar gewoon te huilen! Nachtmerrie-scenario eerste klas.

Totdat er iets wonderbaarlijks gebeurde! Terwijl ik nog fervent hoopte op de plotselinge verschijning van een zeer lokaal sink hole, riepen twee van de deelnemers (en geliefde cliënten van mij) bijna in koor, vurig en liefdevol tegelijk ‘Dat is nou precies waarom ik jou zo geweldig vind! Dat jij jouw kwetsbaarheid durft te laten zien. Dat je ook maar een mens bent en daar ook vol voor uitkomt!’
Wat de andere deelnemers en mijn collega trainer beaamden.

Natuurlijk weet ik dat ik al heel ver gekomen ben, maar ook nog een lange weg te gaan heb. Dat het alleen maar goed is dat ik me bewust ben van mijn tekortkomingen en mijn honger naar meer (ontwikkeling, kennis, vaardigheden, zelfvertrouwen, etc. enz.) mij maakt wie ik ben, zowel als mens als in mijn werk als therapeut/coach. Dat deel ik heel vaak in één-op-één-gesprekken met mijn cliënten. Maar dan hou ik het wel droog. En word ik emotioneel, dan laat ik dat op een andere manier merken. Doorgaans zijn het mijn cliënten bij wie de tranen (vaak tegen wil en dank, maar uiteindelijk tot hun grote opluchting) vloeien.

Dankzij de geweldige deelnemers aan de eerste training ooit ‘Innerlijke Wellness’ en mijn fantastische collega Christophe Dierckx heb ik een pijnlijke maar oh-zo-waardevolle reminder gekregen dat de adviezen die ik anderen geef toch ook echt voor mij gelden. Je kwetsbaarheid durven laten zien (al dan niet als gevolg van een bewuste keuze), is zo ontzettend dapper en krachtig! Daarmee geef jij jezelf toestemming om te mogen zijn wie je bent. En de ander om dat ook te doen. En belangrijker misschien nog wel, je stelt je open voor echte verbinding. Doodeng, maar het mooiste dat er is!

Deze ervaring ga ik zeer zeker verwerken in mijn training/traject ‘Leer nee zeggen’! Want ik weet zeker dat ook anderen hier een waardevolle les uit kunnen leren 😊.

En jij? Durf jij jouw kwetsbaarheid te laten zien, al is het maar aan bepaalde mensen? Of ben jij ervan overtuigd dat jij altijd de rots in de branding moet zijn? Laat het me weten in de comments…

Reactie plaatsen

Hier wil ik meer van lezen!

Schrijf je nu in en je ontvangt wekelijks mijn nieuwste inzichten per mail. 
arrow_drop_up arrow_drop_down