21 juni 2021 

Moet jij het doen?

Inwendig kreun ik, haal mijn agenda voor de geest en probeer te bedenken wanneer ik naar de winkel kan. Want hoe kan ik nou nee zeggen tegen dat heerlijke snoetje, terwijl ze me vol vuur om iets gezonds vraagt…

 

Dat ging namelijk zo:
‘Mama, er was net heel erg lekker nieuws op het jeugdjournaal!’ Mijn jongste dochter komt enthousiast naast me staan terwijl ik de vaatwasser inruim. ‘Er is een aardbeienoverschot! Dus ga je aardbeien voor me kopen?’

 

Terwijl ik dus mentaal door mijn agenda blader, bedenk ik ineens dat ik wel gek ben! Myrthe gaat zo vaak zelf naar de winkel. Zij heeft morgenmiddag alle tijd van de wereld. Hoezo zou ik dan met veel pijn en moeite een bezoekje aan de winkel in mijn overvolle agenda inplannen om aardbeien voor haar gaan kopen?

 

Mijn antwoord dat ik er geen tijd voor heb, maar dat ze best zelf mag gaan, valt uiteraard in goede aarde. Een enthousiasme-overschot 😊 zelfs. Want alhoewel ik vaak nog de neiging heb om mijn meiden van acht en negen te bemoederen, willen zij niks liever dan groot en zelfstandig zijn.

En mij helpen, zolang het met leuke karweitjes is, vinden ze helemaal geweldig. Dus heeft Myrthe ook meteen nog wat andere boodschappen voor me meegenomen uit de winkel waarvan ik dacht dat we het nog in huis hadden. Vroeger zou ik me daar schuldig over hebben gevoeld. Nu weet ik dat dat nergens voor nodig is. Het is net een win-win situatie. Myrthe blij omdat ze mij kan helpen en ik kan even ademhalen.

En het allerbeste van dit verhaal? Myrthe en ik hebben samen genoten van heerlijk zoete, sappige aardbeien. Wat een traktatie! Blij met mijn dochter met haar goede ideeën Y!

Reactie plaatsen

Hier wil ik meer van lezen!

Schrijf je nu in en je ontvangt wekelijks mijn nieuwste inzichten per mail. 
arrow_drop_up arrow_drop_down