13 mei 2021 

Weg met hooikoorts

2 jaar geleden…

Ik vind niks heerlijker dan eerste zonnige dagen in de vroege lente. Natuurlijk weet ik best dat het nog prima kan gaan vriezen dat t kraakt, dat er nog een pak sneeuw kan vallen (en blijven liggen) of dat het weken aan een stuk grauw en grijs kan zijn voordat de lente echt doorbreekt. Maar man oh man, die eerste keer dat je in de zon kunt zitten zonder jas, de krokusjes, narcissen en andere lentebloemen die hun fleurige kopjes laten zien, de vogels die je ineens weer hoort fluiten… ik hou ervan!

Het enige dat mijn intense vreugde en genot enigszins (of soms zelfs ontzettend) verziekte, was die stomme hooikoorts die zich ook ieder jaar weer ontwaakte bij mij, net zoals de natuur om me heen, die wakker gekust werd door de zon. Jeukende neus, tranende ogen, jeuk aan mijn gehemelte. Met medicijnen was het onder controle te houden, maar echt klachtenvrij was ik nooit. Ieder jaar weer hoopte ik dat dit het jaar zou zijn dat ik eroverheen gegroeid was. Helaas behoorde ik niet tot de gelukkigen die de hooikoorts samen met het laatste babyvet met hun tienerjaren achter zich hebben gelaten of nog zullen laten.

De medicijnen die ik slikte moest ik ieder jaar verzwaren. Ik heb een paar jaar acupunctuur gehad om de symptomen te onderdrukken. Telkens weer nam ik me voor me na de jaarwisseling een afspraak te maken bij de huisarts om te starten met immunotherapie maar werd ik ettelijke weken of maanden later weer overvallen door de eerste hooikoorts aanval en moest ik schoorvoetend aan mezelf toegeven dat ik het weer vergeten was. Wat een ellende allemaal.

Dit blog typ ik terwijl ik heerlijk in het zonnetje zit, laptopje op schoot. De enige kriebels waar ik momenteel last van heb, zijn lentekriebels. Hoe dat kan, vraag je je af? Heel eenvoudig, dankzij hypnotherapie!*

*Ook bij hypnotherapie zijn er helaas geen garanties. In het overgrote merendeel van de gevallen verdwijnt de hooikoorts of verminderen de klachten aanzienlijk. Dat betekent automatisch dat dit in een klein aantallen gevallen niet zo is.

Reactie plaatsen

Hier wil ik meer van lezen!

Schrijf je nu in en je ontvangt wekelijks mijn nieuwste inzichten per mail. 
arrow_drop_up arrow_drop_down