arrow_drop_up arrow_drop_down
Nooit meer hooikoorts!
2 april 2021 

Nooit meer hooikoorts!

Hoezo kun je stoppen met hooikoorts? Dat vroeg iemand mij gister.  ‘Ja maar’, zegt ze, ‘Hooikoorts is toch geen slechte gewoonte? Het is toch geen verslaving? Het is gewoon iets wat je hebt!’

 

En dat is niet waar…

Het klinkt misschien gek, maar een allergie die niet is aangeboren, die op latere leeftijd is ontwikkeld, is net zo goed als een verslaving, als een negatieve overtuiging, is gewoon een overlevingsmechanisme van jouw onderbewustzijn. En de beste manier om dit uit te leggen, is te vertellen hoe ik mijn hooikoorts ontwikkeld heb.

 

Want dat weet ik nog als de dag van gister. Ik was zeven jaar en we hadden een sportdag van school. En op een gegeven ogenblik moest ik ergens overheen springen en ik durfde het gewoon echt niet. En op dat ogenblik, spontaan, begonnen mijn ogen te tranen, mijn neus begon te lopen, ik bleef aan de lopende band niezen en ik kon niks meer. Mijn ogen konden letterlijk niet meer open.

Dus werden mijn ouders gebeld, ik werd gehaald, naar huis gebracht en ik was uit die onveilige situatie weg. De volgende keer dat ik me onveilig voelde. dacht mijn onderbewustzijn ‘Ja maar he, dat kennen wij! Daaraan weten we wat we moeten doen.’ En ja hoor, spontaan: tranende ogen, loopneus, niezen… En op dat moment was mijn allergie, mijn hooikoorts, geboren.

Jouw onderbewustzijn doet er alles aan om te zorgen dat jij veilig bent. En als iets één keer heeft gewerkt, dan gaat jouw onderbewustzijn echt geen moeite doen om andere dingen te proberen. Het blijft gewoon doen wat het deed en wat werkte. Net zo goed met hooikoorts als met roken, met snoepen, met wat dan ook.

Wil jij van jouw hooikoorts af? Dan kan dat heel gemakkelijk. In één sessie. Het enige wat we hoeven te doen, is jouw onderbewustzijn uitleggen dat die hooikoorts niet meer werkt. Dat het je niet meer veilig houdt, dat het je niet meer helpt, maar dat je er last van hebt. En op dat moment zal jouw onderbewustzijn besluiten om ermee te stoppen.

Je hoeft het niet te geloven, je hoeft het niet van mij aan te nemen.  Laat m’n cliënten maar voor zich spreken. Lees maar wat Ivonne schreef afgelopen week:
‘Gisteren was de grote dag. Ik had de middag vrij genomen en me voorgenomen om in de tuin te gaan werken, zonder preventief medicijnen te nemen. Ik vond het reuze spannend, maar ik heb welgeteld twee keer geniesd. Verder geen zakdoek hoeven aan te raken. Geen traanogen, geen onophoudelijke niesbuien, geen vermoeidheid.
Wow! Ik weet niet wat me overkwam en ik heb een klein vreugdedansje gedaan en de tuin. Ik ben een gelukkig mens.  En vertellen uit eigen ervaring werkt het beste, dus ik ga mijn ervaring zoveel mogelijk delen met anderen. Dankjewel voor de prachtige cadeau!’

Laat jij nu je dit weet de lente, de zomer nog langer bederven door jeukende, tranende ogen, door continu niezen? Of stop jij met hooikoorts en ga je vanaf nu genieten van het lekkere weer?

Over de schrijver
Reactie plaatsen