arrow_drop_up arrow_drop_down
Spijt als haren op mijn hoofd!
6 april 2021 

Spijt als haren op mijn hoofd!

Twee jaar geleden zat ik in de opleiding Psychosociale Basiskennis, toen ik benaderd werd door een medestudente. Zij is ook hypnotherapeut en zit in het bestuur van de beroepsvereniging. Ze vroeg me of ik geen penningmeester wilde worden. Ik heb nooit boekhouden, economie of wat dan ook gehad. Dus, om de mis-quote van Pipi Langkous (ze heeft het nooit zo gezegd, eerlijk waar) te gebruiken, dacht ik ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’. Er zijn iet vele dingen waar ik spijt van heb, omdat ik doorgaans alles beschouw als een levensles. Maar als ik het moment waarop ik ‘Ja hoor, waarom niet?’ antwoordde terug zou kunnen draaien, deed ik dat meteen!

Er zijn veel dingen waar ik goed in ben. Jaarrekeningen, winst- en verliesrekeningen, eindbalansen etc. enz. horen daar duidelijk niet bij! Als ik het nou nog leuk zou vinden of zeeën van tijd zou hebben om me erin te verdiepen….. Maar dat is niet zo.

Een aantal keer heb ik aangegeven ermee te willen stoppen, af en toe zelfs in tranen van frustratie. Telkens weer liet ik me ervan overtuigen om het nog een kans te geven, om het nog even aan te kijken. En iedere keer weer gaf ik toe. Omdat ik mijn medebestuursleden niet in de steek wilde laten. Nu heb ik eindelijk, definitief, echt waar, zonder twijfel, de knoop doorgehakt en aangegeven na de Algemene Leden Vergadering te stoppen als penningmeester. En als bestuurslid. Om voor mezelf te zorgen en niet voor mijn collega’s. Want dat zijn volwassen mensen die dat heel goed zelf kunnen. Want het kost me bergen energie en ik krijg er niks voor terug.

Nee, laat mij dan maar lekker in het bestuur van zitten van een stichting die activiteiten organiseert voor de kinderen in de wijk (maaspoortkids.nl, hoezo sluikreclame 😉?). Ook hier ben ik aan mijn haren bij gesleept. In eerste instantie alleen om af en toe te communiceren met officiële instanties. Inmiddels ben ik interim secretaris. Kost me ook veel tijd. En energie soms. Maar als je dan die blije kindergezichtjes ziet, is het me dat dubbel en dwars waard.

Vanuit het diepst van mijn hart wil ik je adviseren: als je iets tegen je zin in doet, overweeg dan serieus of ermee stoppen een optie is. Je kunt je tijd maar één keer besteden. Doe dat aan iets waar je blij van wordt, achter staat, of waar je iets voor terug krijgt (zoals salaris)!

Over de schrijver
Reactie plaatsen