17 juni 2021 

Wat vind jij jezelf waard?

‘Weet je zeker dat je de verzorgingsproducten ook wilt?’ vraagt de kapster. ‘Nee, natuurlijk niet! Dus doe maar gewoon, voordat ik me weer bedenk!’ Ze fronst een beetje maar slaat de 191 euro aan die ik moet betalen. Ik slik, knipper een paar keer met mijn ogen, maar dwing mezelf dan toch om het aangegeven bedrag te pinnen. Voordat de moed me in de schoenen zakt en ik toch weer ga luisteren naar dat interne stemmetje dat me continu vertelt dat ik dit niet waard ben. Want dat ben ik wel! (Toch?)

Op woensdagmiddag 13.00 uur stap ik ontzettend zenuwachtig de chique kapsalon binnen die volgens iedereen op Facebook een aanrader is voor een krullenkop zoals ik. Gestrest en bezweet, want ik had verdrongen dat ik deze afspraak gemaakt had.

Twee uur en een kwartier later sta ik bij de kassa. Intussen is mijn haar gewassen, verwend met een masker, geknipt, nogmaals gewassen, zitten er drie verschillende verzorgings- en stylingproducten in en heb ik zeker wel een uur onder de droogkap gezeten. En heb ik heel wat geleerd over krullen en wat ze nodig hebben. Geen conditioner van de action die je eigenlijk na een paar minuten weer uit moet spoelen, zoveel is zeker.

Omdat mijn krullen één van de dingen aan mij zijn die ik het mooiste vind en waar ik nog jaren en jaren lang trots op wil zijn, heb ik besloten om de producten te kopen die de kapster me aanraadt. Ik draag daarvoor in gedachten heel wat tegenargumenten aan tegen het stemmetje dat me dat niet waard vindt. Want ja, hoe ver ik ook al ben gekomen, dit kost me nog altijd heel veel moeite! Voor mijn kinderen zou ik het zonder aarzelen aftikken, voor mezelf nog niet.

Maar… ik heb het gedaan! En ik ben er harstikke blij mee want ik merk echt het verschil aan mijn haar. Dus ik heb in één middag twee waardevolle lessen geleerd (en ook nog mijn haar laten verwennen):

  1. Goedkoop is vaak duurkoop of minder goed (Jajaja, dat zeggen anderen al jaren tegen me);
  2. Als ik iets duurs koop voor mezelf vergaat de wereld niet! Sterker nog, het kan de wereld zomaar een klein beetje mooier maken 😊!

En jij? Vind jij het jezelf waard om iets goeds/moois/liefs voor jezelf te doen of te kopen? Of herken jij je in mijn verhaal?

Reactie plaatsen

Hier wil ik meer van lezen!

Schrijf je nu in en je ontvangt wekelijks mijn nieuwste inzichten per mail. 
arrow_drop_up arrow_drop_down